Risotto de porc cu oua
PrinteazaRisotto de porc cu oua din: orez, apa, carne tocata de porc, rosii, ceapa, mazare, ciuperci, oua, ghimbir, zahar, sos de rosii, ulei.
- 300 g orez fiert
- 400 ml apă
- 150 g carne tocată de porc
- 2 roşii mari
- 2 cepe roşii
- 100 g mazăre verde (congelată)
- 4-5 ciuperci
- 2 ouă
- 2 linguri ghimbir proaspăt, mărunţit sau 1 lingură ghimbir uscat
- 1/2 linguriţă zahăr
- 2 linguri sos de roşii
- 2 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Pui ghimbirul într-o tigaie cu ulei încins, după care prăjeşti în acelaşi ulei şi ceapa mărunţită. Adaugi apoi carnea tocată. O sărezi, adaugi zahărul şi o prăjeşti până capătă o nuanţă maronie.
Amesteci carnea cu orezul fiert şi ţii compoziţia la cald. Prăjeşti într-o lingură de ulei ouăle, condimentate cu sare şi piper, după care adaugi ciupercile feliate, roşiile tăiate, mazărea şi le căleşti sub capac, timp de 5 minute.
Amesteci cu carnea şi continui prăjirea încă 3 minute. La final, picuri peste mâncare sos de roşii.
Pofta buna!