Risotto din orez negru cu fructe de mare

Printeaza

Risotto din orez negru cu fructe de mare din: orez, ulei, vin, calamari, creveti, pesmet, oua, faina, sare, piper.

Ingrediente:Risotto din orez negru cu fructe de mare

  • 250 g orez negru
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • un pahar vin alb
  • 500 ml stok (supă concentrată) de peşte
  • 4 bucăţi baby calamari
  • 4 bucăţi creveţi
  • 120 g pesmet panko
  • 4 ouă
  • 60 g făină
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • o ceapă roşie
  • salată, pentru decor

 

Mod de preparare:

Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit într-o tigaie largă, cu puţin ulei de măsline. Când aceasta devine sticloasă, se adaugă orezul amestecând continuu. Se stinge totul cu vin.

Se pune din supa de peşte sau de pui, încălzită înainte, câte un polonic, atât cât să acopere orezul. Risotto se prepară la foc mare (iute), dar amestecând continuu.

Bucăţile de calamari şi creveţii se curăţă şi se spală. Cala- marii se taie pe jumătate. Se usucă cu un prosop de hârtie, se asezonează cu sare şi piper, apoi se trec prin făină, ou şi pesmet panko.

Se prăjesc în ulei fierbinte până prind culoarea auriu-deschis. Se scot pe hârtie, ca să se absoarbă uleiul.

Intr-o farfurie adâncă se pune risotto în mijloc. Calamarii se mai taie o dată pe jumătate, tot pe lung, să se vadă şi carnea de sub crustă.

Se decorează cu salata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.