Risotto cu carne de vitel din: ulei de masline, ceapa, praz, faina, vitel, vin alb, sare, piper, risotto, supa de pui, sofran, parmezan, coaja de lamaie, patrunjel, usturoi. Ingrediente: 50 g unt 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 fir praz, tocat 3 linguri faina 4 bucati carne de vițel 600 ml […]
Risotto cu dovleac, ciuperci si vin alb
PrinteazaRisotto cu dovleac, ciuperci si vin alb din: parmezan, ciuperci, cub – bază pentru mâncare, ulei, orez pentru risotto, ceapa, dovleac, vin alb sec, sare, piper.
- 225 g parmezan, plus extra pentru a decora şi servi
- 40 g ciuperci
- 1 cub – bază pentru mâncare
- 4 linguriţe ulei
- 300g orez pentru risotto
- 1 ceapă
- 300g dovleac decojit şi tăiat în bucăţi mici
- 150ml vin alb sec
- sare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Răzuiţi parmezanul şi lăsaţi deoparte. Dizolvaţi cubul pentru mâncare în 850ml apă clocotită.
Adăugaţi ciupercile şi lăsaţi-le să fiarbă timp de 30 de minute.
Intre timp, încingeţi uleiul într-o tigaie. Adăugaţi orezul pentru risotto şi lăsaţi-l pe foc timp de două minute, până când devine translucid.
Adăugaţi ceapa şi dovleacul, tăiate cubuleţe. Amestecaţi continuu timp de 3 minute.
Turnaţi vinul şi apoi adăugaţ ciupercile.
Lăsaţi pe foc 20 – 25 minute, adăugând din când în când supă daca este nevoie.
Când orezul a devenit cremos, adaugati Parmigiano Reggiano ras.
Amestecaţi şi mai lăsaţi pe foc 2-3 minute. Serviţi cald, cu mult Parmigiano Reggiano ras deasupra.
Risotto cu dovleac, ciuperci si vin alb
Pofta buna!
poate iti place si:
Risotto cu carne de vitel
Pofta buna!