Risotto cu dovleac, salvie si biscuiţi amaretti

Printeaza

O reteta de Risotto cu dovleac, salvie si biscuiţi amaretti din: scortisoara, ardei iute, sare de mare, piper, dovleac, ulei de masline, risotto, supa de pui, branza mascarpone, unt, parmezan, ulei de masline si salvie.

Ingrediente:Risotto cu dovleac, salvie si biscuiţi amaretti

  • un baton de scorţişoară
  • un ardei iute roşu uscat
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • un dovleac mijlociu, tăiat în sferturi şi curăţat de seminţe
  • ulei de măsline
  • bază pentru risotto
  • 700 ml supă fierbinte de legume sau de pui
  • o lingură de brânză mascarpone
  • 100 g unt
  • 1-2 mâini de parmezan proaspăt ras, plus o bucată pentru ras la masă
  • ulei de măsline
  • frunzele de la o legătură de salvie proaspătă o mână de biscuiţi amaretti, zdrobiţi

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). într-un mojar, zdrobiţi batonul de scorţişoară şi ardeiul iute, împreună cu un praf de sare, până când obţineţi o pulbere nu prea fină. Ungeţi peste tot bucăţile de dovleac cu ulei de măsline, apoi frecaţi-le cu amestecul de condimente. Puneţi dovleacul într-un vas pentru cuptor şi coaceţi-l timp de 45 de minute, până când se înmoaie şi se caramelizează. Scoateţi-l din cuptor şi puneţi-l deoparte.

în timp ce se coace dovleacul, preparaţi baza pentru risotto. Puneţi o cratiţă mare pe foc mijlociu spre iute şi turnaţi în ea jumătate din supă, urmată de baza pentru risotto. Scoateţi dovleacul din coajă, fărâmiţaţi-l şi încorporaţi-l în orez. Aduceţi la fierbere, amestecând continuu, şi lăsaţi orezul să fiarbă până când a absorbit aproape tot lichidul. Adăugaţi restul de supă, polonic cu polonic, până când orezul este fiert. S-ar putea să nu fie nevoie de toată supa.

Aveţi grijă să nu fierbeţi orezul prea tare — gustaţi din când în când, ca să vă asiguraţi că îşi păstrează o consistenţă plăcută. Trebuie să fie moale şi cremos, dar cu boabele întregi, iar textura să fie ceva mai moale decât v-aţi aştepta.

Stingeţi focul, adăugaţi brânza mascarpone, untul şi parmezanul, gustaţi ca să vedeţi dacă e suficient de condimentat şi, dacă e nevoie, mai adăugaţi sare şi piper. Acoperiţi cratiţa şi lăsaţi orezul să stea un minut, timp în care încălziţi o tigaie mijlocie, în care aţi turnat din belşug ulei de măsline. Prăjiţi frunzele de salvie timp de 1-2 minute, până când devin crocante, apoi scoateţi-le cu o lingură cu găuri pe un şervet de hârtie.

Acum puteţi să duceţi cratiţa cu risotto la masă, pentru ca toată lumea să se servească, sau să împărţiţi orezul în farfurii individuale. Serviţi-I împreună cu frunzele de salvie crocante, cu un bol de biscuiţi amaretti fărâmiţaţi şi o bucată de parmezan pentru ras.

Risotto cu dovleac, salvie si biscuiţi amaretti

Risotto cu dovleac, salvie si biscuiţi amaretti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.