Risotto cu dovleac
PrinteazaO reteta delicioasa de risotta cu dovleac din: pulpa de dovleac, ceapa, usturoi, ulei de masline, unt, orez, vin alb, supa, foaie de dafin, coaja de limetta, parmezan si patrunjel.
- 600 g pulpa de dovleac
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 3 linguri unt
- 250 g orez cu bob rotund
- 100 ml vin alb
- 750 ml supa
- 1 foaie de dafin
- coaja de limetta
- 50 g parmezan ras
- 1 lingura patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se taie cubu vleac. Se toacă usturoiul ceapa şi se călesc într-o tigaie cu 1 lingură de ulei şi 1 lingură de unt încinse. Se adaugă pulpa de dovleac şi orezul şi se Jasă să se înăbuşe cca 5 min.
Se toarnă seinul şi se dă în clocot. Se toarnă supa fierbinte, atât Gât să acopere orezul.
Se adauga foaie de dafin şi coajă de lamaie şi se lasă să dea în clocot. Apoi se mai toarnă puţină supă şi se lasă din nou să dea în clocot. Se continuă procesul până ce orezul se înmoaie, dar încă se mai simt boabele (cca 20-25 min).
Se îndepărtează coaja de lămâie si foaia de dafin. Se adaugă la risotto parmezanul şi 2 linguri de unt şi se lasă să se topească. Se ornează cu pătrunjel verde.
Risotto cu dovleac
Pofta buna!