Risotto dulce cu căpşuni
PrinteazaRisotto dulce cu căpşuni din: unt, zahar, orez, sampanie, lapte, capsuni, migdale si nuca de cocos.
- 2 linguri unt
- 40 g zahar
- 250 g orez risotto
- 100 ml sampanie sau vin alb
- 800 ml lapte fierbinte
- 250 g caspuni
- 2 linguri migdale tocate
- 1 lingura nuca de cocos rasa
Mod de preparare:
Se încălzeşte untul cu zahăr şi se adaugă orezul; se căleşte amestecând. Se stinge cu şampanie şi se amestecă până ce orezul absoarbe tot lichidul. Se adaugă apoi treptat laptele şi se amestecă în continuare la foc moale, timp de cca 25 min.
Se repartizează risotto pe farfurii şi se modelează; se presară migdale pisate şi nucă de cocos şi se pun deasupra căpşuni.
Risotto dulce cu căpşuni
Pofta buna!