Șnițel de Pui în Crustă de Pesmet din: piept de pui, oua, pesmet, faina, sare, piper, ulei. Șnițelul este un fel de mâncare iubit de multe culturi, oferind o textură crocantă la exterior și carne suculentă la interior. Această rețetă clasică este perfectă pentru o cină în familie sau ca element principal într-un prânz copios. […]
Risotto gratinat cu creveti si rosii cherry
PrinteazaRisotto gratinat cu creveti si rosii cherry din: unt, ceapa rosie, usturoi, orez cu bob lung, supă de carne, şofran, roşii cherry, busuioc, creveti, oua, parmezan, pesmet.
Ingrediente:
- 3 linguri unt
- 1 ceapă roşie tocată
- 1 căţel de usturoi tocat
- 250 g orez cu bob lung
- 500 ml supă de carne
- 1 g şofran
- 250 g roşii cherry tăiate felii
- 1 legătură busuioc, tăiat fâşii
- 300 g creveţi curăţaţi
- 2 ouă
- 50 g parmezan ras
- 2 linguri pesmet
Mod de preparare:
Se încing 2 linguri unt şi se călesc ceapa şi usturoiul tocate. adaugă orezul şi se călesc puţin împreună.
adaugă supa şi şofranul; se lasă să fiarbă totul la foc mijlociu, cca 20 min. Se încinge cuptorul la 180 °C.
Se pune orezul într-o formă de sufleu. Se acoperă cu feliile de roşii şi se presară busuioc, sare şi piper.
repartizează deasupra creveţii, peste care se toarnă ouă bătute şi se presară parmezan şi pesmet; se pune apoi pe risotto 1 lingură unt (sub formă de fulgi) şi se dă la cuptor timp de cca 20 min.
Risotto gratinat cu creveti si rosii cherry
Pofta buna!