Risotto cu ierburi aromatice si vin

Printeaza

Risotto cu ierburi aromatice si vin din: orez, cartof, morcovi, tija de telina, ceapa, praz, unt, parmezan, vin alb, patrunjel si salvie cu ierburi aromatice.

Ingrediente:Risotto cu ierburi aromatice si vin

  • 320 g orez
  • 1 cartof
  • 2 morcovi
  • 1 tijă de ţelină
  • 1 ceapă
  • 1 fir de praz
  • 40 g unt
  • 4 linguri parmezan ras
  • 1 pahar vin alb
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură salvie cu ierburi aromatice

 

Mod de preparare:

Prepară 1 l de supă de legume din cartofi, morcovi, ceapă şi ţelină într-un vas de sticlă in cuptorul reglat la putere maximă.

Taie prazul şi căleşte-1 în jumătate din can­titatea de unt, într-un vas ceramic sau din sticlă; adaugă orezul spălat bine, amestecă, stropeşte cu vinul alb şi lasă-l în cuptor până când acesta se evaporă, amestecând periodic.

Toarnă câte puţină supă din când în când, pe măsură ce este absorbită de orez, şi lasă-l să fiarbă.

Pune în blender pătrunjelul şi salvia, restul de unt şi amestecă-le până când obţii o compoziţie foarte fină.

Când orezul este fiert, scoate-l din cuptor, adaugă parmezanul ras, sare, după gust, şi compoziţia de unt cu ierburi aroma­tice, apoi amestecă totul timp de 2 minute, până când se omogenizează.

Serveşte risotto fierbinte, decorat cu frunzuliţe de rozmarin.

 

Pofta buna!

 

 

 

poate iti place si:

Risotto cu dovleac si parmezan

Risotto cu dovleac si cu parmezan

Risotto cu dovleac si parmezan din: supa de legume, ceapa, dovleac, ulei, salvie, orez, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 500 ml supă de legume 1 ceapă 250 g pulpă de dovleac 1 lingură de ulei de măsline 1 lingură de salvie proaspăt tocată 200 g orez 50 g parmezan proaspăt ras sare piper   Mod de […]

 

Risotto cu sparanghel si parmezan

Risotto cu sparanghel si parmezan

Risotto cu sparanghel si parmezan din: orez, sparanghel, ceapa, ulei de masline extravirgin, apa, vin alb, concentrat de legume, parmezan, sare, piper si rosie. Ingrediente: 120 g orez 700 g sparanghel 1/2 ceapă 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 1 apă 1/2 pahar vin alb 1/2 cub concentrat de legume 100 g parmezan ras […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.