Risotto cu dovleac si parmezan din: supa de legume, ceapa, dovleac, ulei, salvie, orez, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 500 ml supă de legume 1 ceapă 250 g pulpă de dovleac 1 lingură de ulei de măsline 1 lingură de salvie proaspăt tocată 200 g orez 50 g parmezan proaspăt ras sare piper Mod de […]
Risotto cu ierburi aromatice si vin
PrinteazaRisotto cu ierburi aromatice si vin din: orez, cartof, morcovi, tija de telina, ceapa, praz, unt, parmezan, vin alb, patrunjel si salvie cu ierburi aromatice.
- 320 g orez
- 1 cartof
- 2 morcovi
- 1 tijă de ţelină
- 1 ceapă
- 1 fir de praz
- 40 g unt
- 4 linguri parmezan ras
- 1 pahar vin alb
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură salvie cu ierburi aromatice
Mod de preparare:
Prepară 1 l de supă de legume din cartofi, morcovi, ceapă şi ţelină într-un vas de sticlă in cuptorul reglat la putere maximă.
Taie prazul şi căleşte-1 în jumătate din cantitatea de unt, într-un vas ceramic sau din sticlă; adaugă orezul spălat bine, amestecă, stropeşte cu vinul alb şi lasă-l în cuptor până când acesta se evaporă, amestecând periodic.
Toarnă câte puţină supă din când în când, pe măsură ce este absorbită de orez, şi lasă-l să fiarbă.
Pune în blender pătrunjelul şi salvia, restul de unt şi amestecă-le până când obţii o compoziţie foarte fină.
Când orezul este fiert, scoate-l din cuptor, adaugă parmezanul ras, sare, după gust, şi compoziţia de unt cu ierburi aromatice, apoi amestecă totul timp de 2 minute, până când se omogenizează.
Serveşte risotto fierbinte, decorat cu frunzuliţe de rozmarin.
Pofta buna!
poate iti place si:
Risotto cu dovleac si cu parmezan
Risotto cu sparanghel si parmezan
Risotto cu sparanghel si parmezan din: orez, sparanghel, ceapa, ulei de masline extravirgin, apa, vin alb, concentrat de legume, parmezan, sare, piper si rosie. Ingrediente: 120 g orez 700 g sparanghel 1/2 ceapă 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 1 apă 1/2 pahar vin alb 1/2 cub concentrat de legume 100 g parmezan ras […]
Pofta buna!