Risotto cu legume si carnati
PrinteazaRisotto cu legume si carnati din: dovleac, supa de pui, ulei de masline, carnati, ceapa, usturoi, cimbru, turmeric, orez, parmezan.
Ingrediente:
- 350g de dovleac, tocat
- 2 cuburi pentru supă de pui
- 2 linguriţe ulei de măsline
- 6 cârnaţi de bună calitate, pielea îndepărtată, iar carnea modelată sub forma unor minichiftele
- 1 ceapă mare, tocată fin
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 6-8 fire de cimbru, frunzele culese şi tocate
- 1/2 linguriţă de turmeric
- 200g de orez pentru risotto
- 25g de parmezan, ras, plus puţin pentru servit
Mod de preparare:
Fierbe apă într-o oală de dimensiuni medii. Pune dovleacul într-un bol termorezistent, adaugă puţină apă şi acoperă-l cu folie alimentară.
Pune bolul în cuptorul cu microunde, la temperatură ridicată, timp de 8-10 minute sau până când dovleacul devine fraged. Intre timp, fărâmiţează cuburile de supă în oală, în 1,2 litri de apă fierbinte şi pune oala la foc mic.
Incinge uleiul într-o tigaie mare, cu pereţi înalţi. Pune în ea minichiftelele din cârnaţi şi prăjeşte le 5-10 minute, întorcându-le des, până când se rumenesc şi se pătrund.
Scoate-le din tigaie şi pune-le deoparte. Adaugă ceapa şi căleşte-o la foc mic 5 minute, apoi adaugă usturoiul şi căleşte-l 1 minut, amestecând pentru a nu se arde.
Amestecând, adaugă cimbrul, turmericul şi orezul de risotto şi lasă-le 1 minut, cât să se acopere cu ulei boabele de orez.
Incepe să adaugi supa, câte un polonic, amestecând bine la fiecare 1-2 minute, până când lichidul se absoarbe complet, iar orezul este fiert.
Zdrobeşte jumătate din dovleac şi adaugă-l în tigaie, împreună cu chiftelele şi parmezanul.
Amestecă, apoi pune deasupra bucăţile de dovleac rămase, acoperă tigaia cu un capac şi las-o 2 minute.
Pentru a servi, presară deasupra parmezan ras.
Risotto cu legume si carnati
Pofta buna!
Risotto asta il incerc si eu azi