Risotto cu Mazăre și Parmezan din: ceapa, usturoi, orez, vin, supa, mazare, unt, sare, piper, patrunjel. Această rețetă combină cremozitatea clasică a risotto-ului cu dulceața mazării și aroma bogată a parmezanului, creând un echilibru gustativ deosebit. Reteta Risotto cu Mazăre și Parmezan Ingrediente: 1 ceapă mică, tocată fin 2 căței de usturoi, mărunțiți 1 cană […]
Risotto cu legume şi carne
PrinteazaRisotto cu legume şi carne din: orez, muschi de vita, mazare, morcovi, porumb, ceapa alba, unt, patrunjel verde, ulei, ciuperci, sare si piper.
Ingrediente:
- 250 g orez cu bobul lung
- 400 g muschi de vita
- 100 g mazare congelata si fiarta
- 150 g morcovi mici
- 100 g porumb
- 2 cepe albe
- 50 g unt
- patrunjel verde
- 3-4 linguri ulei
- 300 g ciuperci
- sare
- piper alb
- piper negru
Mod de preparare:
Mazărea se trece prin câteva jeturi de apă călduţă. Se curăţă ceapa şi se căleşte în unt împreună cu ciupercile mărunţite şi cu muşchiul de vită tăiat cubuleţe.
Se adaugă orezul, mazărea, porumbul, morcovii şi dovlecelul tăiat cubuleţe şi se călesc la foc mic.
După câteva minute se adaugă un pahar cu apă clocotită, se condimentează cu sare şi piper, apoi se lasă să fiarbă la foc mic.
Se amestecă uşor să nu se zdrobească legumele. După ce au fiert, se serveşte în boluri. Se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel verde.
Risotto cu legume şi carne
Pofta buna!
Risotto cu Miel și Ciuperci Porcini
Risotto cu Miel și Ciuperci Porcini din: orez, carne de miel, ciuperci porcini, supa, ceapa, usturoi, vin, parmezan, unt, ulei, sare, piper, patrunjel. Risotto cu miel și ciuperci porcini este un exemplu splendid de cum ingredientele tradiționale italiene pot fi transformate într-un fel de mâncare sofisticat și plin de gust. Această rețetă îmbină textura cremoasă […]