Risotto de legume cu pui picant

Printeaza

O reteta delicioasa de risotto de legume cu pui picant din: pui pane, sare, piper, roez, rosii uscate, legume, ulei de masline, supa de legume, parmezan si rosii cherry.

Ingrediente:Risotto de legume cu pui picant

  • 2 cutii pui pane (semipreparat congelat)
  • sare
  • piper
  • 250 g orez cu bob rotund
  • 50 g roşii uscate conservate în ulei
  • 1 pachet legu­me asortate (stil mediteranean)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 750 ml supă de legume
  • 20 g par­mezan ras mărunt
  • 20 g parmezan ras fâşii mari
  • 50 g roşii cherry

Mod de preparare:

Se încinge uleiul şi se prăjesc bucăţile pui. Separat se căleşte orezul până ce devine translucid. Se stinge cu supă de legume şi se lasă să fiarbă la foc slab cca 10 min.

Se lasă să se scurgă roşiile uscate şi se taie mărunt; se adaugă la orez, împreună, ameste­cul de legume şi parmezanul ras mărunt; se lasă să mai fiarbă cca 5 min.

Se spală roşiile cherry si se taie jumatati; se adauga la risotto. Se sareaza se pipereaza. Bucatile de pui se taie fasii. Risotto se repartizeaza in farfurii adanci si se presara parmezan ras mre; deasupra se aseaza fasii de pui.

 Risotto de legume cu pui picant

Risotto de legume cu pui picant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.