Risotto de legume cu pui picant
PrinteazaO reteta delicioasa de risotto de legume cu pui picant din: pui pane, sare, piper, roez, rosii uscate, legume, ulei de masline, supa de legume, parmezan si rosii cherry.
- 2 cutii pui pane (semipreparat congelat)
- sare
- piper
- 250 g orez cu bob rotund
- 50 g roşii uscate conservate în ulei
- 1 pachet legume asortate (stil mediteranean)
- 2 linguri ulei de măsline
- 750 ml supă de legume
- 20 g parmezan ras mărunt
- 20 g parmezan ras fâşii mari
- 50 g roşii cherry
Mod de preparare:
Se încinge uleiul şi se prăjesc bucăţile pui. Separat se căleşte orezul până ce devine translucid. Se stinge cu supă de legume şi se lasă să fiarbă la foc slab cca 10 min.
Se lasă să se scurgă roşiile uscate şi se taie mărunt; se adaugă la orez, împreună, amestecul de legume şi parmezanul ras mărunt; se lasă să mai fiarbă cca 5 min.
Se spală roşiile cherry si se taie jumatati; se adauga la risotto. Se sareaza se pipereaza. Bucatile de pui se taie fasii. Risotto se repartizeaza in farfurii adanci si se presara parmezan ras mre; deasupra se aseaza fasii de pui.
Risotto de legume cu pui picant
Pofta buna!