Risotto cu macrou afumat şi praz

Printeaza

O reteta de risotto cu macrou afumat si praz din: unt, praz, orez, supa de peste, lapte, macrou afumat, smanana si frunze de spanac.

Ingrediente:Risotto cu macrou afumat şi praz

  • 1 linguriţă de unt
  • 1 praz mare, tăiat în felii subţiri
  • 300g de orez pentru risotto
  • 700ml supă de peşte sau de legume, gata făcută
  • 250ml de lapte integral
  • 375g de macrou afumat, curăţat de piele şi oase, rupt în bucăţi mari
  • 3 linguri de smântână dulce
  • 100g frunze de spanac

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 200º C/gaz 6. Se încălzeşte untul într-o formă mare, termorezistentă, la foc mediu. Se sotează prazul 4-5 minute, amestecând regulat, până când se înmoaie. Se adaugă orezul, se amestecă şi se mai lasă 2 minute pe foc.

Se adaugă supa şi laptele, se aduce la punctul de fierbere şi se lasă pe foc 5 minute, apoi se aşază macroul deasupra. Se acoperă cu capac sau folie de aluminiu şi se lasă la cuptor 18 minute până când orezul devine moale.

Se încorporează smântâna şi spanacul, se adaugă sare şi piper, se acoperă la loc şi se lasă deoparte 3 minute înainte de a fi servit.

Risotto cu macrou afumat şi praz

Risotto cu macrou afumat şi praz

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.