Risotto cu mere, nuci şi gorgonzola
PrinteazaO reteta de risotto cu mere, nuci si gorgonzola din: risotto, supa de pui, unt, parmezan, branza gorgonzola, branza de capra, mere, maghiran, sare de mare, piper, nuci si ulei de masline.
- risotto de bază
- 700 ml supă fierbinte de legume sau de pui
- 100 g unt
- 1-2 mâini de parmezan proaspăt ras, plus o bucată pentru ras la masă
- 200 g brânză gorgonzola, tăiată cubuleţe
- 100 g brânză moale de capră, fărâmiţată
- 2 mere tari, curăţate de căsuţa cu sâmburi, tocate mărunt şi stropite cu zeamă de lămâie
- frunzele alese şi tocate de la o legătură mică de maghiran proaspăt
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- o mână de nuci
- ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Mai întâi preparaţi baza pentru risotto, apoi puneţi o cratiţa mare pe foc mijlociu spre iute şi turnaţi în ea jumătate din supă, urmată de baza pentru risotto. Aduceţi la fierbere, amestecând continuu, şi lăsaţi orezul să fiarbă până când a absorbit aproape tot lichidul. Adăugaţi restul de supă, polonic cu polonic, până când orezul este fiert.
S-ar putea să nu fie nevoie de toată supa. Aveţi grijă să nu fierbeţi orezul prea tare — gustaţi din când în când, ca să vă asiguraţi că îşi păstrează o consistenţă plăcută. Trebuie să fie moale şi cremos, dar cu boabele întregi, iar textura să fie ceva mai moale decât v-aţi aştepta.
Stingeţi focul, încorporaţi untul, parmezanul, gorgonzola, brânza de capră,, merele tocate şi maghiranul. Verificaţi dacă e suficient de condimentat şi, dacă e nevoie, mai adăugaţi sare şi piper. Acoperiţi cratiţa şi lăsaţi orezul să stea un minut, pentru ca brânza să se topească. în acest timp, încălziţi nucile într-o tigaie.
Apoi fie duceţi cratiţa la masă, lăsând pe toată lumea să se servească, fie împărţiţi orezul în farfurii individuale. Puneţi pe masă şi o bucată de parmezan cu o râzătoare. înainte de servire, presăraţi nuci peste risotto şi stropiţi-l cu puţin ulei de măsline extravirgin.
Risotto cu mere, nuci şi gorgonzola
Pofta buna!