Risotto milanese cu sofran
PrinteazaRisotto milanese cu sofran din: ulei de masline, unt, ceapa, orez, vin, parmezan.
- 900 ml supă de pui
- 2 linguri ulei de măsline
- 75 g unt
- 1 ceapă mijlocie, tocată mărunt
- 1 linguriţă fire de şofran
- 425 g orez arborio sau carnoroli
- 125 ml vin alb
- 40 g parmezan proaspăt ras
Mod de preparare:
Puneţi la fiert supa de pui. Separat, într-o cratiţă din metal, încingeţi uleiul, împreună cu 25 g unt, la foc mijlociu, apoi adăugaţi ceapa şi căliţi-o până se îmmoaie şi se face sticloasă, 8-10 minute.
Adăugaţi şofranul şi căliţi ceapa încă 1 minut, amestecând mereu. în continuare, puneţi în cratiţă orezul şi amestecaţi totul cu o lingură de lemn, astfel încât orezul să fie uns bine şi să devină opac, adică aproximativ 3-4 minute.
Adăugaţi vinul şi 125-175 ml din supa încălzită. Fierbeţi orezul, amestecând des în el, până ce acesta absoarbe tot lichidul.
Continuaţi să adăugaţi câte puţin din supa caldă ori de câte ori zeama din orez a scăzut de tot. După 20 minute, puteţi să îl gustaţi. Este gata atunci când este moale şi cremos, fără a fi sfărâmat.
La sfârşit, adăugaţi şi restul de unt, împreună cu parmezanul şi amestecaţi-le bine.
Pofta buna!