Risotto cu orz, pui si ciuperci

Printeaza

Risotto cu orz, pui si ciuperci din: unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, piept de pui, orz, vin alb, ciuperci, cimbru, supa de pui, parmezan si fire de chives.

 

Ingrediente:

  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 cepe, feliate fin
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 3 piepti de pui fara piele, taiati bucati mari
  • 300 g de orz
  • 250 ml vin alb
  • 400 g amestec de ciuperci salbatice si champignon – brune sau albe
  • 1 lingura frunze de cimbru
  • 1 l supa de pui fierbinte
  • 3 linguri de parmezan ras
  • fire de chives pentru servit, optional
  • fasii de parmezan pentru servit, optional

 

Mod de preparare:

Intr-o cratita mare, incinge untul si uleiul. Soteaza ceapa si usturoiul, asezoneaza, apoi adauga puiul si lasa 2 minute pe foc.

Adauga orzul si prajeste 1 minut. Toarna vinul si amesteca pana ce acesta se evapora.

Adauga ciupercile si cimbrul, apoi toarna 3/4 din cantitatea de supa.

Lasa sa fiarba la foc mic 40 de minute, pana cand orzul devine moale, amestecand din cand in cand si adaugand treptat restul supei de pui, daca compozitia devine prea uscata.

Cand supa a fost absorbita, iar orzul este facut, ia cratita de pe foc si adauga parmezanul ras.

Amesteca usor si serveste imediat, cu chives si fasii de parmezan presarate.

Risotto cu orz, pui si ciuperci

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • risotto cu pui si ciuperci

1 comentariu

  1. Mie una nu-mi place risotto de nici o culoare!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.