Risotto cu parmezan si verdeata

Printeaza

Risotto cu parmezan si verdeata din: supa, unt, ceapa, orez, vin, parmezan, ulei, verdeata, otet.

 

Ingrediente:

  • 1,51 supă de legume
  • 50g unt
  • 1 ceapă, tăiată fin
  • 300g orez pentru risotto
  • 1 pahar mic de vin alb
  • 50g parmezan (jumătate ras, jumătate tăiat cu peelerul)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 mâini de verdeaţă, inclusiv busuioc, hasmaţuchi, ceapă de tuns, jumătate tăiată mărunt, jumătate lăsată întreagă
  • 1 lingură de oţet balsamic

 

Mod de preparare Risotto cu parmezan si verdeata:

Se dă supa în fiert si se ţine la foc mic. într-o tigaie separată, se topeşte jumătate din cantitatea de unt la foc mediu.

Se adaugă ceapa si se căleşte timp de 8-10 minute, până se înmoaie, fără să prindă culoare, amestecând din când în când.

Se adaugă orezul peste ceapă şi se amestecă până când boabele se învelesc în unt şi devin uşor transparente.

Se toarnă vinul si se fierbe până se evaporă în întregime. Se adaugă supa, câte o cană, amestecând de fiecare dată până se absoarbe.

Continuaţi să adăugaţi supa si amestecaţi la foc mic timp de 25-30 de minute, până când orezul este fiert al dente (bobul este ferm în mijloc, nu se fărâmiţează). Risotto-ul ar trebui să fie cremos si uşor zemos.

Când orezul este fiert, se stinge focul, se amestecă parmezanul ras, untul rămas, jumătate din cantitatea de ulei şi verdeaţa, apoi se asezonează cu sare si piper.

Se acoperă cu un capac şi se lasă să se odihnească câteva minute, între timp, se prepară salata de verdeaţă. Se taie ceapa de tuns şi se amestecă cu celelalte ierburi, uleiul rămas si oţetul balsamic.

Se mai amestecă risotto-ul pentru ultima dată şi se serveşte în boluri cu salata de verdeaţă deasupra si parmezan tăiat cu peelerul.

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • risotto cu parmezan

1 comentariu

  1. Imi place orezul, mai ales risotto. Chiar o sa pregatesc aceasta reteta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.