Risotto cu păstrăv
PrinteazaRisotto cu păstrăv din: orez, ceapa, unt, vin alb, supa de peste, patrunjel, sare, piper, file de pastrav, suc de lamaie, faina, ulei si frunze de salvie.
Ingrediente:
- 250 g orez
- 1 ceapa
- 1 lingura unt
- 300 ml vin alb
- 600 ml supa de peste
- 2 linguri patrunjel tocat
- sare
- piper
peste:
- 2-3 bucati file de pastrav
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingura faina
- 4 linguri ulei
- frunze de salvie
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Se încinge untul într-o crăticioară, se căleşte puţin ceapa, apoi se pune orezul şi se amestecă rapid.
Se toarnă vinul alb §i supa de peşte şi se fierbe până când este gata orezul şi a scăzut zeama.
La servire, se decorează cu pătrunjel tocat.
Peştele se taie în bucăţi, se stropesc cu sucul de lămâie, se asezonează cu sare şi piper, apoi se dă prin făină.
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se pun bucăţile de file de păstrăv, care se prăjesc câte 3 minute pe fiecare parte.
Se iau de pe foc şi se scurg bine de ulei. Se repartizează orezul de farfurii şi în mijloc se pune câte o bucată de păstrăv.
Se decorează cu frunze de salvie.
Risotto cu păstrăv
Pofta buna!