Risotto cu păstrăv

Printeaza

Risotto cu păstrăv  din: orez, ceapa, unt, vin alb, supa de peste, patrunjel, sare, piper, file de pastrav, suc de lamaie, faina, ulei si frunze de salvie.

 

Ingrediente:

  • 250 g orez
  • 1 ceapa
  • 1 lingura unt
  • 300 ml vin alb
  • 600 ml supa de peste
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare
  • piper

peste:

  • 2-3 bucati file de pastrav
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura faina
  • 4 linguri ulei
  • frunze de salvie

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Se încinge untul într-o crăticioară, se căleşte puţin ceapa, apoi se pune orezul şi se amestecă rapid.

Se toarnă vinul alb §i supa de peşte şi se fierbe până când este gata orezul şi a scăzut zeama.

La servire, se decorează cu pătrunjel to­cat.

Peştele se taie în bucăţi, se stropesc cu sucul de lămâie, se asezonează cu sare şi piper, apoi se dă prin făină.

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se pun bucăţile de file de păstrăv, care se prăjesc câte 3 minute pe fie­care parte.

Se iau de pe foc şi se scurg bine de ulei. Se repartizează orezul de farfurii şi în mijloc se pune câte o bucată de păstrăv.

Se decorează cu frunze de salvie.

 

Risotto cu păstrăv

Risotto_cu_pastrav

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.