Risotto pescatore
PrinteazaRisotto pescatore din: riso carnaroli, cozze, vongole, calamari, caracatita, reveti, ulei de masline, ceapa, atrujel, rosii, sare, piper.
- 70 gr riso carnaroli
- 100 gr cozze
- 100 gr vongole
- 40 gr calamari
- 40 gr caracatita
- 40 gr creveti
- 6 ml ulei de masline
- 10 gr ceapa alba
- 2 gr patrunjel
- 60 gr rosii filetate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pun într-o tigaie ulei, ceapă şi pătrunjel se prăjesc puţin. Pe baza aceasta se pun fructele de mare, iar în prealabil se deschid cozzele şi vongolele într-o tigaie cu vin alb.
Toate ingredientele se pun peste ceapă şi pătrunjel. Fructele de mare se gătesc timp de cinci minute după care se adaugă orezul crud şi se găteşte 20 de minute amestecând continuu.
Sarea şi piperul se adaugă în timpul gătirii. Roşiile se adaugă la sfârşit.
Poftă bună!
Foarte, foarte bun risotto asta