Risotto pescatore

Printeaza

Risotto pescatore din: riso carnaroli, cozze, vongole, calamari, caracatita, reveti, ulei de masline, ceapa, atrujel, rosii, sare, piper.

Ingrediente:Risotto pescatore

  • 70 gr riso carnaroli
  • 100 gr cozze
  • 100 gr vongole
  • 40 gr calamari
  • 40 gr caracatita
  • 40 gr creveti
  • 6 ml ulei de masline
  • 10 gr ceapa alba
  • 2 gr patrunjel
  • 60 gr rosii filetate
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pun într-o tigaie ulei, ceapă şi pătrunjel se prăjesc puţin. Pe baza aceasta se pun fructele de mare, iar în prealabil se deschid cozzele şi vongolele într-o tigaie cu vin alb.

Toate ingre­dientele se pun peste ceapă şi pătrunjel. Fruc­tele de mare se gătesc timp de cinci minute după care se adaugă orezul crud şi se găteşte 20 de minute amestecând continuu.

Sarea şi piperul se adaugă în timpul gătirii. Roşiile se adaugă la sfârşit.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Foarte, foarte bun risotto asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.