Risotto porcini
PrinteazaRisotto porcini din: ciuperci, unt, ceapa, orez, parmezan.
- 110 g ciuperci porcini uscate
- 175 g apă caldă
- 75 g unt
- 1 ceapă mică, tocată mărunt
- 550 g orez arborio sau carnaroli
- 1,4 l supă de vită sau de pui
- 40 g parmezan proaspăt ras
Mod de preparare:
Rupeţi ciupercile în bucăţi şi lăsaţi-le să se înmoaie în apă călduţă timp de 20 minute.
Apoi puneţi-le într-o strecurătoare deasă şi îndepărtaţi eventualele impurităţi; păstraţi apa în care s-au înmuiat. Clătiţi ciupercile bine şi lăsaţi-le deoparte. Intre timp, puneţi untul să se topească într-o cratiţă.
Adăugaţi ceapa şi căliţi-o la foc domol timp de 5 minute. Puneţi peste ea orezul şi căliţi-l aproximativ 2 minute, amestecând mereu, apoi turnaţi peste el cam un sfert din supa de carne şi apa de la ciuperci.
Lăsaţi orezul să fiarbă, amestecând din când în când, timp de aproximativ 20 minute, adăugând treptat supă de carne. Risotto trebuie să fie cremos, boabele de orez fierte rămânând puţin ai dente.
La sfârşit adăugaţi parmezanul ras şi serviţi imediat.
Pofta buna!