Risotto cu praz, salvie şi kaizer crocant
PrinteazaO reteta delicioasa de risotto cu praz, salvie si kaizer crocant din: ulei de masline, rpaz, salvie, orez, vin alb, supa de legume, kaizer si parmezan.
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 fire de praz, tocate
- 4 frunze de salvie tocată sau un vârf de cuţit dacă este sub formă de pulbere
- 85 g de orez pentru risotto
- un pahar mic de vin alb
- 200ml supă fierbinte de legume
- 2-3 feliuţe de kaizer
- 3 linguri de parmezan ras
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie; se adaugă prazul şi salvia, se călesc aprox. 2 minute până încep să se înmoaie. Se amestecă cu orezul încă un minut.
Se adaugă vinul şi supa şi se lasă să fiarbă la foc mic aprox. 10-12 minute, până când orezul se înmoaie.
Între timp, se frige kaizerul până când acesta devine auriu şi crocant. Se dă deoparte de pe foc orezul şi se presară 2 linguri de parmezan şi câteva boabe de piper zdrobite.
Se scoate pe o farfurie, se presară restul de parmezan şi se adaugă kaizerul deasupra. Reteta preluata de aici.
Risotto cu praz, salvie şi kaizer crocant
Pofta buna!