Risotto cu praz, salvie şi kaizer crocant

Printeaza

O reteta delicioasa de risotto cu praz, salvie si kaizer crocant din: ulei de masline, rpaz, salvie, orez, vin alb, supa de legume, kaizer si parmezan.

Ingrediente:Risotto cu praz, salvie şi kaizer crocant

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 fire de praz, tocate
  • 4 frunze de salvie tocată sau un vârf de cuţit dacă este sub formă de pulbere
  • 85 g de orez pentru risotto
  • un pahar mic de vin alb
  • 200ml supă fierbinte de legume
  • 2-3 feliuţe de kaizer
  • 3 linguri de parmezan ras

 

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o tigaie; se adaugă prazul şi salvia, se călesc aprox. 2 minute până încep să se înmoaie. Se amestecă cu orezul încă un minut.

Se adaugă vinul şi supa şi se lasă să fiarbă la foc mic aprox. 10-12 minute, până când orezul se înmoaie.

Între timp, se frige kaizerul până când acesta devine auriu şi crocant. Se dă deoparte de pe foc orezul şi se presară 2 linguri de parmezan şi câteva boabe de piper zdrobite.

Se scoate pe o farfurie, se presară restul de parmezan şi se adaugă kaizerul deasupra. Reteta preluata de aici.

Risotto cu praz, salvie şi kaizer crocant

Risotto cu praz, salvie şi kaizer crocant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.