Risotto cu praz
PrinteazaRisotto cu praz din: orez, praz, vin, supa vegetala, ulei de masline si parmezan. Orezul nu se spală niciodată când pregătim risotto deoarece apa intră în bob, iar acesta se va dezintegra în timpul preparării. Supa vegetală trebuie să fie fierbinte în pemanenţă. De aceea o ţinem pe foc mic tot timpul preparării. Risotto se serveşte imediat după preparare deorece îşi pierde din gust dacă-l reîncălzim.
- 350 g orez
- 1 bucata praz mare
- 1 pahar vin alb
- 1 l supa vegetala
- 2 linguri ulei de masline
- 30 g parmezan
Mod de preparare:
Tăiem prazul în feliuţe subţiri şi îl punem la călit în 2 linguri ulei de măsline; după ce se înmoaie, adăugăm orezul şi îl călim împreună cu prazul pentru 2-3 minute, până ce bobul devine uşor transparent.
Adăugăm un pahar de vin alb peste orez şi îl lăsăm să se evapore complet. Când dispare mirosul de alcool, începem să adăugăm câte un polonic de supă vegetală fierbinte peste orez. Nu adăugăm următorul polonic de supă decât dacă precedentul a fost complet absorbit de orez.
Când orezul este fiert al dente, stingem focul şi adăugăm 30 g parmezan ras. Amestecăm bine şi servim imediat.
Risotto cu praz
Pofta buna!
la risotto cu praz as adauga si niste ciuperci