Risotto primavera cu parmezan
PrinteazaRisotto primavera cu parmezan din: orez, ceapa, morcovi, broccoli, mazare, parmezan, dovlecei, mazare.
- 2 linguriţe ulei de mâslime
- 1 ceapă milocie, tocată mărunt
- 2 morcovi mijlocii, tăiaţii julien
- 200 g orez arborio
- 750 g supă de pui
- 250 g bucheţele de broccoli
- 125 g mazăre verde
- 2 dovlecei, tăiaţi julien
- 3 linguri parmezan ras
Mod de preparare:
Puneţi uleiul să se încingă într-o cratiţă mare şi căliţi ceapa şi morcovii. Legumele trebuie să se înmoaie puţin, dar să rămână totuşi crocante.
Adăugaţi peste legume orezul şi căliţi-l, amestecând mereu, până începe să se rumenească, apoi turnaţi peste orez 125 ml supă şi lăsaţi-l să fiarbă, fără capac. Amestecaţi din când în când, până ce orezul a absorbit tot lichidul.
Adăugaţi în continuare câte 125 ml din supa de carne şi lăsaţi orezul să fiarbă din nou, amestecându-l din timp în timp; repetaţi această operaţiune până terminaţi toată supa de carne şi orezul a absorbit tot lichidul.
La sfârşit, orezul va fi moale şi va avea o consistenţă cremoasă. Când turnaţi ultimul polonic de supă peste orez, puneţi în cratiţă şi restul de legume: broccoli, mazăre şi dovlecei.
Când orezul este gata, presăraţi deasupra nişte parmezan ras şi serviţi-l imediat.
Pofta buna!