Risotto cu rosii

Printeaza

O reteta de risotto cu rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, suc de rosii, orez, piure de rosii, rosii, rosii uscate, busuioc verde, sare, piper si parmezan.

Ingrediente:Risotto cu rosii

  • 1 lingura ulei de masline
  • 60 g ceapa sau esalota, taiata fin
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 500 g suc de rosii
  • 200 g orez cu bobul rotund, de tip arborio
  • 1 lingura piure de rosii
  • 100 g rosii prunisoare, descojite, taiate, fara seminte
  • 50 g rosii uscate, scurse, zvantate si taiate fasii
  • 2 linguri busuioc verde, rupt
  • Sare si piper negru

Ornare:

  • cateva frunze de busuioc verde

Garnitura:

  • 50 g parmezan ras

 

Mod de preparare:

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare care nu lipeste. Se adauga ceapa sau esalota si usturoiul si se fierb inabusit 10 minute sau pana cand legumele s-au inmuiat, dar nu si-au schimbat culoarea.

Se pune sucul de rosii in alta cratita si se da in clocot.  Se adauga orezul peste cepe si se mai caleste totul 1-2 minute, amestecand des, pana cand orezul a devenit sticlos.

Se adauga un polonic mic de suc de rosii peste amestecul de orez si se amesteca continuu pana cand a fost absorbit tot sucul. Se continua operatia 10-15 minute, amestecand fiecare polonic de suc pana cand orezul este fiert si are o consistenta cremoasa, adaugandu-se apa, daca este necesar.

Se pune peste orez piureul de rosii, rosiile proaspete si cele uscate impreuna cu frunzele de busuioc si se adauga sare si piper dupa gust. Se serveste ornat cu busuioc. Parmezanul se serveste separat, intr-un castron.

Risotto cu rosii

Risotto cu rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.