Risotto cu şofran

Printeaza

O reteta de risotto cu sofran din: unt, ceapa, usturoi, orez, vin alb, sofran, sare, zeama de carne de pui, parmezan, piper negru si patrunjel.

Ingrediente:Risotto cu şofran

  • 6 linguri de unt
  • o ceapă medie tocată mărunt
  • 3-4 căţei de usturoi zdrobit (opţional)
  • două căni de orez
  • o jumătate de cană de vin alb
  • o linguriţă de şofran mărunţit
  • sare
  • un litru de zeamă de carne de pui (dacă zeama de carne e prea sărată, se pune puţin zahăr)
  • 75 g de parmezan tăiat felii subţiri
  • piper negru măcinat
  • câteva fire de pătrunjel pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se topesc 6 linguri de unt într-o tigaie, se adaugă ceapa şi ustu­roiul, se sotează un minut, apoi se adaugă orezul, vinul şi se lasă la fiert.

Şofranul, sarea şi zahărul se pun într-un castron şi se freacă cu o lingură, apoi se adaugă un polonic de zeamă de carne şi se toarnă peste orezul din tigaie.

Se lasă la fiert şi se toarnă din când în când câte un polonic de zeamă, până când se termină lichidul (cam o jumătate de oră).

Când este aproape gata orezul trebuie să fie moale şi să strălucească. Se adaugă restul de unt, şofranul şi jumătate din cantitatea de parmezan ras.

Când se serveşte se pune deasupra restul de parmezan şi pătrunjelul.

Risotto cu şofran

Risotto cu şofran

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • risotto cu sofran

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.