Risotto cu dovleac si parmezan din: supa de legume, ceapa, dovleac, ulei, salvie, orez, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 500 ml supă de legume 1 ceapă 250 g pulpă de dovleac 1 lingură de ulei de măsline 1 lingură de salvie proaspăt tocată 200 g orez 50 g parmezan proaspăt ras sare piper Mod de […]
Risotto cu sparanghel
PrinteazaRisotto cu sparanghel din: sparanghel verde, sare, lapte, ceapa, unt, orez, vin, supa de legume, smantana, parmezan.
- 200 g sparanghel verde
- sare
- 200 ml lapte
- 1 ceapa
- 40 g unt
- 350 g orez cu bob rotund
- 250 ml vin alb
- 500 ml supa de legume
- 50 ml smantana
- 100 g parmezan ras
Mod de preparare:
Se decojesc tijele de sparanghel; se decupeaza capetele lemnoase.
Tijele se pun la fiert in lapte clocotit cu sare. Se toaca ceapa. Se incinge untul intr-o cratita si se caleste ceapa.
Se adauga orezul şi se prăjeşte puţin, apoi se stinge cu vin şi se amestecă bine. Se lasă să fiarbă orezul, turnând treptat supă, eventual şi apă.
Se pune deoparte puţin sparanghel, restul se pasează. Se adaugă la orez smântână şi o bucăţică de unt, apoi parmezanul şi piureul de sparanghel.
Se încălzesc împreună şi se serveşte imediat preparatul, cu tijele de sparanghel fierte şi parmezan.
Risotto cu sparanghel
Pofta buna!
poate iti place si:
Risotto cu dovleac si cu parmezan
Pofta buna!