Risotto traditional cu rosii
PrinteazaRisotto traditional cu rosii din: ceapa, rosii, ulei de masline, orez, bulion, vin, cimbru, supa de legume, parmezan, rosii uscate, sare, piper.
- 1 ceapă
- 4 roşii
- 3 linguri ulei de măsline
- 250 g orez pentru risotto (cu bob rotund)
- 1lingură bulion
- 200 ml vin alb
- 1/2 linguriţă cimbru uscat
- 750 ml supă de legume fierbinte
- 100 g parmezan
- 50 g roşii uscate în ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă şi se toacă ceapa. Se curăţă roşiile şi se taie bucăţi. într-o oală se încing 2 linguri ulei şi se căleşte ceapa. Se adaugă orezul şi se caleste amestecând. Se înglobează bulionul şi se căleşte; se stinge cu vin alb. Se lasă să fiarbă la foc moale, amestecând, până ce boabele absorb toată zeama. Se repetă procedeul de mai multe ori, până ce se epuizează întreaga cantitate de supă şi orezul este fiert (cca 25 min.).
Se rade parmezanul şi se lasă să se scurgă roşiile uscate; roşiile se taie apoi bucăţi. Se înglobează în risotto, împreună cu parmezan, sare şi piper. Se aşază pe farfurii şi se ornează cu parmezan ras mare şi cimbru proaspăt.
Pofta buna!