Risotto cu carne de vitel din: ulei de masline, ceapa, praz, faina, vitel, vin alb, sare, piper, risotto, supa de pui, sofran, parmezan, coaja de lamaie, patrunjel, usturoi. Ingrediente: 50 g unt 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 fir praz, tocat 3 linguri faina 4 bucati carne de vițel 600 ml […]
Risotto cu trei tipuri de branza
PrinteazaRisotto cu trei tipuri de branza din: orez, ulei, unt, ceapa, supa de pui, usturoi, vin, dafin, parmezan, cascaval, gorgonzolla, cimbru, ceapa verde, sare, piper.
- 350 g orez cu bob rotund
- 3 linguri ulei
- 30 g unt
- o ceapă
- 500 ml supă de pui
- un căţel usturoi
- 250 ml vin alb
- o foaie dafin
- 100 g parmezan
- 50 g caşcaval
- 50 g gorgonzolla
- o linguriţă cimbru
- ceapă verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Untul şi uleiul se pun la încins şi se căleşte ceapa cu usturoiul la foc mediu.
Se adaugă orezul, se amestecă bine până devine translucid.
Se pun vinul, supa, foaia de dafin, cimbrul, piperul, se lasă să ajungă la punctul de fierbere şi se mai ţine pe foc 20 de minute.
Se trage deoparte, se adaugă cele trei tipuri de brânză, se amestecă şi apoi se potriveşte gustul de sare.
Se poate servi cu ceapă verde deasupra.
Pofta buna!
poate iti place si:
Risotto cu ierburi aromatice si vin
Risotto cu ierburi aromatice si vin din: orez, cartof, morcovi, tija de telina, ceapa, praz, unt, parmezan, vin alb, patrunjel si salvie cu ierburi aromatice. Ingrediente: 320 g orez 1 cartof 2 morcovi 1 tijă de ţelină 1 ceapă 1 fir de praz 40 g unt 4 linguri parmezan ras 1 pahar vin alb 1 […]
Pofta buna!