Risotto cu trufe

Printeaza

Trufele albe sunt protagonistele unui târg anual, organizat în luna octombrie, în oraşul Alba din Piemonte.

Intrucât toamna este anotimpul ciupercilor de pădure, al castanelor, al vânatului, al broaştelor, al melcilor şi a culesului strugurilor, în această perioadă bucătarii îşi manifestă din plin talentul.

Din octombrie şi până în decembrie, cât durează sezonul, multe mâncăruri se servesc presărate cu fâşii subţiri de trufe albe crude, deosebit de aromate.

Deşi această delicatesă nu are un aspect foarte apetisant, după ce este tăiată, miezul ei cafeniu şi fibros eliberează o aromă deosebită.

Având în vedere preţul foarte ridicat al trufelor, este un adevărat noroc că pentru a aromatiza o mâncare un trebuie decât o cantitate mică de trufe.

Combinaţia dintre trufele albe şi risotto este deosebit de inspirată, trufele ridicând o mâncare altminteri destul de modestă la rangul de extravaganţă culinară.

Mai întâi, se prepară un risotto simplu: se căleşte ceapa în unt, apoi se ‘ adaugă peste ea nişte orez orborio şi se amestecă bine.

Orezul se fierbe la foc mic, în supă grasă de vită, eventual şi cu un pahar de vin alb. Apoi cratiţa se ia de pe foc şi se adaugă o mână bună de parmezan ras, care se amestecă bine cu orezul.

Se serveşte presărat cu câteva feliuţe subţiri de trufe aromate.

 

Risotto cu trufe

Risotto cu trufe

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Risotto cu ciuperci porcini

Risotto cu ciuperci porcini

Risotto cu ciuperci porcini din: ciuperci porcini, ulei de masline, usturoi, sare, piper, unt, ceapa, orez, vin alb sec, supa de pui si parmezan. Ingrediente: 200-300 g porcini uscate, înmuiate în 400ml de apa fierbinte pentru 30 de minute 4 linguri ulei de masline, plus suplimentar pentru prăjit 500 g ciuperci feliate 1 căţel de […]

Risotto din quinoa

Risotto din quinoa

Risotto din quinoa din: quinoa, ceapa, ulei, vin, supa de legume, sofran, rosii cherry, tarhon, mascarpone, parmezan. Ingrediente: 250 g quinoa 1 ceapa 2 linguri ulei de masline 200 ml vin alb 800 ml supa de legume 1 praf sofran 80 g rosii cherry 1 fir tarhon 2 linguri mascarpone 30 g parmezan ras   Mod […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.