Rissotto primavera cu parmezan
PrinteazaRissotto primavera cu parmezan din: supa de legume, ulei de masline, ceapa, morcovi, dovlecei, orez, ceapa verde, mazare si parmezan.
- 3 l supa de legume
- 4 linguri ulei de masline
- 2 cepe, tocate
- 4 morcovi mari, taiati in cubulete
- 4 dovlecei medii, taiati in cubulete
- 500 g orez pentru risotto
- 1 legatura de ceapa verde, feliata subtire
- 200 g mazare, decongelata
- 8 linguri de parmezan, ras
Mod de preparare:
Da supa de legume in clocot, apoi las-o sa fiarba la foc mic. Incinge uleiul intr-o cratita medie. Adauga ceapa, morcovii si dovleceii, asezoneaza si caleste-le 3 minute. Adauga orezul si amesteca fara oprire 2 minute, apoi toarna un polonic de supa.
Amesteca pana cand supa este absorbita si continua sa faci acelasi lucru pana aproape ca ai epuizat supa, iar orezul este al dente. Cu aproximativ 5 minute inainte de a stinge focul, adauga ceapa verde si mazare. Serveste restul cu parmezan presarat deasupra.
Rissotto primavera cu parmezan
Pofta buna!