Riteş cu rozmarin
PrinteazaRiteş cu rozmarin din: faina, drojdie, sare, rozmarin, ulei de masline.
Ingrediente:
- 1 kg făină
- 40 g drojdie
- sare grunjoasă
- 10 g rozmarin (poate fi înlocuit cu mărar verde sau cimbru)
- 250 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Framânţi un aluat potrivit de tare din făină, drojdie, sare şi apă călduţă, laşi să crească 30 de minute.
Pe planşeta unsă cu ulei împărţi aluatul în zece părţi.
Din fiecare bucată întinzi câte o foaie cât mai subţire. Ungi foaia cu ulei şi presari sare grunjoasă şi rozmarin sau mărar, cimbru etc.
Rulezi foaia şi obţii un sul subţire, pe care îl aşezi în formă de spirală (de melc), îl aplatizezi puţin cu sucitorul, îl ungi cu ulei pe deasupra şi-l prăjeşti în ulei încins.
Procedezi la fel cu toate celelalte foi.
Pofta buna!