Rizoto cu cascaval afumat
PrinteazaO reteta de rizoto cu cascaval afumat din: orez, vin alb sec, ceapa, varza rosie, cascaval afumat, parmezan, unt, patrunjel, piper si ulei.
- 1 cana cu orez
- 1 pahar cu vin alb sec
- 1 ceapa
- 1/4 varza rosie
- 100 g cascaval afumat
- 1 lingura cu parmezan
- 20 g unt
- patrunjel
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Pune la încins untul şi adaugă puţin ulei. Căleşte ceapa tocată foarte mărunt şi apoi orezul. Adaugă vinul şi o cană cu apă. Amestecă din când în când, iar după ce scade zeama, adaugă câte puţină apă [încă o cană şi jumătate).
Toacă mărunt varza şi trage-o în ulei încins. Când orezul este fiert, presară parmezanul, adaugă varza, puţină sare, un pic de piper şi amestecă bine. Taie caşcavalul în cubuleţe şi pune-l peste orezul fierbinte.
Presară câteva fire de pătrunjel tocate mărunt şi amestecă bine. Serveşte cât e cald.
Rizoto cu cascaval afumat
Pofta buna!