Rizoto cu cascaval afumat

Printeaza

O reteta de rizoto cu cascaval afumat din: orez, vin alb sec, ceapa, varza rosie, cascaval afumat, parmezan, unt, patrunjel, piper si ulei.

Ingrediente:Rizoto cu cascaval afumat

  • 1 cana cu orez
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • 1 ceapa
  • 1/4 varza rosie
  • 100 g cascaval afumat
  • 1 lingura cu parmezan
  • 20 g unt
  • patrunjel
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Pune la încins untul şi adaugă puţin ulei. Căleşte ceapa tocată foarte mărunt şi apoi orezul. Adaugă vinul şi o cană cu apă. Amestecă din când în când, iar după ce scade zeama, adaugă câte puţină apă [încă o cană şi jumătate).

Toacă mărunt varza şi trage-o în ulei încins. Când orezul este fiert, presară parmezanul, adaugă varza, puţină sare, un pic de piper şi amestecă bine.  Taie caşcavalul în cubuleţe şi pune-l peste orezul fierbinte.

Presară câteva fire de pătrunjel tocate mărunt şi amestecă bine. Serveşte cât e cald.

Rizoto cu cascaval afumat

Rizoto cu cascaval afumat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.