Rizoto cu ciuperci, sunca si branza
PrinteazaRizoto cu ciuperci, sunca si branza din: hribi, unt, ulei de masline, ceapa, sunca, ciuperci, usturoi, cimbru, orez arborio, vin, concentrat si branza roquefort.
- 10 g hribi uscat, tocati grosier
- 25 g unt
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mica, tocata
- 100 g sunca (pancetta)
- 200 g ciuperci, taiate sferturi
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 8-10 ramurele de cimbru
- 350 g orez tip Arborio
- 150 ml vin alb
- 1,2 l concentrat fierbinte de supa de pui
- 75 g -100 g branza Roquefort (sau alta branza cu mucegai albastru), faramitata
Mod de preparare:
Pune hribii într-un castron cu apâ fierbinte şi lasă-i sâ se înmoaie cea 20 min. Intre timp, topeşte untul într-o tigaie, adaugâ uleiul şi ceapa şi câleşte 10 min. Prăjeşte şunca şi ciupercile într-o alta tigaie, timp de 5 min. Adaugâ usturoiul, cimbrul şi orezul in tigaia cu ceapă călită şi amestecă puţin, astfel încât boabele să fie complet acoperit.
Fierbe 2-3 min, amestecând, până când boabele încep să devină transparente. Măreşte flacăra, adaugâ vinul şi fierbe la foc mic până scade la jumătate. Adaugă concentratul de pui, câte un polonic o dată, amestecând continuu, astfel încât lichidul să fie complet absorbit înainte de a adăuga alt polonic. Toată această etapă ar trebui să dureze cam 15 min.
Adaugă şunca, hribii, puţin din apa in care s-au înmuiat, ciupercile călite, apoi fierbe încă 5-10 min până ce orezul capătă o consistenţă „al dente”. Ia de pe foc, scoate crenguţele de cimbru şi încorporează brânza. Asezonează cu piper negru şi serveşte imediat.
Rizoto cu ciuperci, sunca si branza
Pofta buna!