Rizoto cu ciuperci, sunca si branza

Printeaza

Rizoto cu ciuperci, sunca si branza din: hribi, unt, ulei de masline, ceapa, sunca, ciuperci, usturoi, cimbru, orez arborio, vin, concentrat si branza roquefort.

Ingrediente:Rizoto_cu_ciuperci_sunca_si_branza

  • 10 g hribi uscat, tocati grosier
  • 25 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 100 g sunca (pancetta)
  • 200 g ciuperci, taiate sferturi
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 8-10 ramurele de cimbru
  • 350 g orez tip Arborio
  • 150 ml vin alb
  • 1,2 l concentrat fierbinte de supa de pui
  • 75 g -100 g branza Roquefort (sau alta branza cu mucegai albastru), faramitata

 

Mod de preparare:

Pune hribii într-un castron cu apâ fierbinte şi lasă-i sâ se înmoa­ie cea 20 min. Intre timp, topeşte untul într-o tigaie, adaugâ uleiul şi ceapa şi câleşte 10 min. Prăjeşte şunca şi ciupercile într-o alta tigaie, timp de 5 min. Adaugâ usturoiul, cim­brul şi orezul in tigaia cu ceapă călită şi amestecă puţin, astfel încât boabele să fie complet acoperit.

Fierbe 2-3 min, amestecând, până când boabele încep să devină transparente. Măreşte flacăra, adaugâ vinul şi fierbe la foc mic până scade la jumătate. Adaugă concentratul de pui, câte un polonic o dată, amestecând continuu, astfel încât lichidul să fie complet absorbit înainte de a adăuga alt polonic. Toată această etapă ar trebui să dureze cam 15 min.

Adaugă şunca, hribii, puţin din apa in care s-au înmuiat, ciupercile călite, apoi fierbe încă 5-10 min până ce orezul capătă o consistenţă „al dente”. Ia de pe foc, scoate crenguţele de cimbru şi încorporează brânza. Asezonează cu piper negru şi serveşte imediat.

Rizoto cu ciuperci, sunca si branza

Rizoto_cu_ciuperci_sunca_si_branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.