Rizoto cu legume rumenite
PrinteazaRizoto cu legume rumenite din: ciuperci, rosii, usturoi, ulei de masline, sare, piper, supa de pui, unt, ceapa, orez, parmezan, busuioc.
- 1 cană de ciuperci tăiate cuburi
- 1 cană de roşii lunguieţe, în ciorchine, tăiate pe jumătate
- 4 căţei de usturoi (2 striviţi, 2 tocaţi)
- 1/4 cană şi 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
- sare
- piper proaspăt măcinat
- 8 căni de supă de pui
- 3 linguri de unt
- 1 ceapă albă tocată mărunt
- 2 ceşti de orez Arborio (cu bobul scurt)
- 1/4 ceaşcă de parmezan ras
- 1/4 ceaşcă de busuioc proaspăt tocat
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Intr-o tavă căptuşită cu hîrtie de copt, pune dovleacul, ciupercile şi usturoiul zdrobit cu 1/4 cana de ulei.
Adaugă sare şi piper după gust. Bagă la cuptor pînă se rumenesc, aproximativ 5-10 minute.
Intr-o oală mare, adu supa la punctul de fierbere. Intre timp, într-o cratiţă de 4-6 litri, încălzeşte la foc mediu cele 2 linguri de ulei şi untul.
Adaugă ceapa şi usturoiul tocat şi amestecă în permanenţă, pană cand ceapa se înmoaie, 3-4 minute. Pune orezul şi mai lasă pe foc 1 minut, amnstecand continuu.
Adaugă un polonic de supă peste orez şi amestecă cu o lingură de lemn pînă cînd lichidul e absorbit. Adaugă un alt polonic şi aşteaptă să fie absorbită supa înainte de a pune un alt polonic.
Lasă pe foc pînă cînd orezul e al dente, aproximativ 15 minute. Dă deoparte de pe foc şi pune peste orez legumele, parmezanul şi busuiocul.
Potriveşte de sare şi piper şi presară parmezan.
Rizoto cu legume rumenite
Pofta buna!