Rizoto cu legume
PrinteazaO reteta de rizoto cu legume din: ulei de masline, ceapa, costita, orez, supa de legume, dovlecei, unt si parmezan.
- 3 linguri ulei de masline
- 2 cepe mari, tocate
- 250 costita, taiata cuburi
- 500 g orez pentru rizoto
- 1,8 l supa de legume fierbinte
- 4 dovlecei razuiti
- 50 g unt
- 100 g parmezan razuit
Mod de preparare:
lntr-un vas, încinge uleiul de măsline şi prăjeşte ceapa 5 minute, până când se înmoaie. Adauga costiţa şi prăjeşte 5 minute, pâna când se rumeneşte. Adaugă orezul şi prăjeşte 2-3 minute. Stinge cu un polonic de supă, amestecă.
Fierbe înăbuşit pâna când aproape tot lichidul se absoarbe şi apoi adaugă un polonic de supă. Continuă procedeul până când orezul se pătrunde şi tot lichidul se absoarbe.
Adauga dovleceii şi continuă sa fierbi câteva minute, la vasul de pe foc, adaugă untul, parmezanul, sare şi piper înainte de a servi.
Rizoto cu legume
Pofta buna!