Rizoto cu sofran si parmezan

Printeaza

Rizoto cu sofran si parmezan din: orez, unt, parmezan, ulei, vin, sofran, sare, piper.

Ingrediente:Rizoto cu sofran si parmezan

  • 250 g orez cu bob rotund
  • 750 ml supă sau apă fierbinte
  • 50 g unt
  • 70 g parmezan
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 150 ml vin alb demisec
  • 2-3 filamente de şofran
  • sare
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Incălzeşte untul împreună cu uleiul de măsline.

Adaugă orezul, amestecă, stinge cu vin alb. Când a scăzut, toarnă supa fierbinte în care ai pus filamentele de şofran. Lasă la foc mic până scade. Potriveşte de sare şi piper.

La final, rade parmezan, păstrând câteva aşchii pentru decor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.