Rizoto cu urzici
PrinteazaRizoto cu urzici din: orez, urzici, unt, ceapa, lamaie, sare.
- 1 cana cu orez
- 500 g urzici tinere
- 100 g unt
- 1 ceapa
- 1 lamaie
- sare
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în 1/2 din cantitatea de unt topit. Adaugă orezul spălat cu apă rece. Toarnă trei căni cu apă, acoperă şi lasă-l să fiarbă la foc mic.
Opreşte focul, amestecă rapid (cu furculiţa) cu restul de unt.
Lasă să se răcorească, adaugă urzicile spălate şi opărite în apă cu un praf de sare.
La final, potriveşte gustul de sare, presară puţină coajă de lămâie tăiată în cubuleţe şi stropeşte cu zeamă de lămâie.
Rizoto cu urzici
Pofta buna!