Rizoto a la Milano

Printeaza

Rizoto a la Milano din: consome de pasare, unt, ceapa, maduva de vitel, orez, vin alb, sofran si parmezan.

Rizoto_cu_vinete

 

Ingrediente:

  • 1 1/2 l consomme de pasăre
  • 100 g unt
  • 1 ceapă mare
  • 1 ceşcuţă cu măduvă de viţel
  • 500 g orez
  • 1 pahar cu vin alb, sec
  • 1 lingură cu şofran pudră
  • 50 g parmezan ras

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă mai mare, fierbeţi la foc domol consomme-ul de pasăre.

Pe un platou adânc, metalic, topiţi jumătate din cantitatea de unt, puneţi apoi în acesta ceapa şi rumeniţi-o 7-8 minute fără să o ardeţi.

Adăugaţi măduva tocată şi orezul, amestecaţi continuu cu o spatulă de lemn, timp de 1-2 minute, până când orezul devine uşor auriu.

Turnaţi vinul peste orez şi lăsaţi vasul la foc potrivit până când lichidul este aproape complet absorbit.

Adăugaţi 1/2 litru de consomme şi lăsaţi vasul pe foc mic, neacoperit, până când şi acest lichid este absorbit.

Puneţi din nou altă 1/2 de litru de consomme şi lăsaţi vasul pe acelaşi foc, amestecând din timp în timp cu o spatulă de lemn.

Separat, combinaţi şofranul cu restul de consomme şi după 5 minute puneţi lichidul peste orez.

 

 

Rizoto a la Milano

Rizoto_cu_vinete

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.