Rizoto a la Milano
PrinteazaRizoto a la Milano din: consome de pasare, unt, ceapa, maduva de vitel, orez, vin alb, sofran si parmezan.
Ingrediente:
- 1 1/2 l consomme de pasăre
- 100 g unt
- 1 ceapă mare
- 1 ceşcuţă cu măduvă de viţel
- 500 g orez
- 1 pahar cu vin alb, sec
- 1 lingură cu şofran pudră
- 50 g parmezan ras
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă mai mare, fierbeţi la foc domol consomme-ul de pasăre.
Pe un platou adânc, metalic, topiţi jumătate din cantitatea de unt, puneţi apoi în acesta ceapa şi rumeniţi-o 7-8 minute fără să o ardeţi.
Adăugaţi măduva tocată şi orezul, amestecaţi continuu cu o spatulă de lemn, timp de 1-2 minute, până când orezul devine uşor auriu.
Turnaţi vinul peste orez şi lăsaţi vasul la foc potrivit până când lichidul este aproape complet absorbit.
Adăugaţi 1/2 litru de consomme şi lăsaţi vasul pe foc mic, neacoperit, până când şi acest lichid este absorbit.
Puneţi din nou altă 1/2 de litru de consomme şi lăsaţi vasul pe acelaşi foc, amestecând din timp în timp cu o spatulă de lemn.
Separat, combinaţi şofranul cu restul de consomme şi după 5 minute puneţi lichidul peste orez.
Rizoto a la Milano
Pofta buna!