Rizoto de pui carbonara

Printeaza

Rizoto de pui carbonara din: ulei de masline, piept de pui, bacon, ceapa, usturoi, orez, vin, supa de pui, mazare, ceapa si parmezan.

Ingrediente:Rizoto_de_pui_carbonara

  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 g piept de pui dezosat, taiat in 4 felii
  • 150 g bacon
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 300 g orez cu bobul mare
  • 250 ml vin alb sec
  • 800 ml supa de pui fierbinte
  • 100 g mazare din conserva
  • 1 fir de ceapa verde, tocata
  • 25 g parmezan ras

 

Mod de preparare:

Prăjeşte bucăţile de pui pe fiecare parte, apoi scoate-le.Prăjeşte şi feliile de bacon.

Adaugă ceapa, usturoiul şi căleşte-le4-5 min. Adaugă orezul şi fierbe 1 min.

Măreşte focul, adaugă vinul şi lasă să dea în clocot, apoi fierbe la foc mic 2 min. Adaugă supa de pui, câte un polonic.

Când orezul e aproape fiert, adaugă pieptul de pui tăiat bucăţi şi mazărea şi fierbe încă 5 min.

Serveşte cu parmezan şi ceapă verde tocată.

Rizoto de pui carbonara

Rizoto_de_pui_carbonara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.