Rizoto de pui carbonara
PrinteazaRizoto de pui carbonara din: ulei de masline, piept de pui, bacon, ceapa, usturoi, orez, vin, supa de pui, mazare, ceapa si parmezan.
- 2 linguri ulei de masline
- 300 g piept de pui dezosat, taiat in 4 felii
- 150 g bacon
- 1 ceapa, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, tocati
- 300 g orez cu bobul mare
- 250 ml vin alb sec
- 800 ml supa de pui fierbinte
- 100 g mazare din conserva
- 1 fir de ceapa verde, tocata
- 25 g parmezan ras
Mod de preparare:
Prăjeşte bucăţile de pui pe fiecare parte, apoi scoate-le.Prăjeşte şi feliile de bacon.
Adaugă ceapa, usturoiul şi căleşte-le4-5 min. Adaugă orezul şi fierbe 1 min.
Măreşte focul, adaugă vinul şi lasă să dea în clocot, apoi fierbe la foc mic 2 min. Adaugă supa de pui, câte un polonic.
Când orezul e aproape fiert, adaugă pieptul de pui tăiat bucăţi şi mazărea şi fierbe încă 5 min.
Serveşte cu parmezan şi ceapă verde tocată.
Rizoto de pui carbonara
Pofta buna!