Rizoto cu pui si legume
PrinteazaO retete de rizoto cu pui si legume din: orez, piept de pui, dovlecel, morcov, ciuperci, ardei grasi, unt si sare.
- 1 cana orez
- 1 piept de pui
- 1 dovlecel
- 1 morcov
- 4 ciuperci
- 3 ardei grasi in trei culori
- 30 g unt
- sare
Mod de preparare:
Frige pe plită puiul şi apoi taie-lîn fâşii. Curăţă legumele şi taie-te rondele. Pune la încins untul şi sotează puţin legumele, pe rând, iar la sfârşit, adaugă ciupercile tăiate felii.
Amestecă până când scade zeama lăsată de ciuperci. Peste legume, pune puiul şi căleşte puţin. Fierbe orezul cu trei căni cu apă şi un praf de sare.
Lasă să fiarbă vreo 20 de minute, apoi adaugă legumele şi puiul şi amestecă. Dacă îţi place puţin mai acrişor, adaugă o roşie tăiată cubuleţe odată cu ciupercile.
Rizoto cu pui si legume
Pofta buna!