Rizoto cu carne de potarniche din: potarniche, ceapa, orez, oua, sare si piper. Ingrediente: 1 potarniche 1 ceapă 1 ceaşcă de orez 2 ouă sare piper Mod de preparare: Incălzim vasul şi frigem în el, potârnichea cu măruntaiele, până când se rumeneşte pe toate părţile. Măruntaiele le scoatem mai devreme decât potârnichea. Peste potârniche […]
Rizoto cu sparanghel
PrinteazaRizoto cu sparanghel din: sparanghel, mazare, fasole verde, ceapa, usturoi, orez arborio, vin alb, unt, parmezan, chives, ulei de masline, piper, sare.
- 100 g sparanghel
- 100 g mazare
- 100 g fasole verde
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 300 g orez arborio
- 100 ml vin alb sec
- 2 linguri cu unt
- 50 g parmezan ras
- cateva fire de chives
- ulei de masline
- piper colorat
- sare
Mod de preparare:
Spală păstăile de fasole verde şi curăţă mazărea şi sparanghelul.
Pune-le în apă clocotită cu un praf de sare. Fierbe-le al dente, scurge-le şi păstrează supa.
Toacă mărunt ceapa şi usturoiul, aureşte-le în puţin ulei încins, adaugă orezul şi rumeneşte-le împreună.
Toarnă vinul, iar când s-a evaporat alcoolul, adaugă treptat supa de legume fierbinte, până ce orezul se fierbe.
Pune legumele peste orez, apoi untul şi parmezanul. Adaugă sare şi piper după gust, apoi frunzele de chives tăiate.
Rizoto cu sparanghel
Pofta buna!
poate iti place si:
Rizoto cu sofran si parmezan
Rizoto cu sofran si parmezan din: orez, unt, parmezan, ulei, vin, sofran, sare, piper. Ingrediente: 250 g orez cu bob rotund 750 ml supă sau apă fierbinte 50 g unt 70 g parmezan 2 linguri de ulei de măsline 150 ml vin alb demisec 2-3 filamente de şofran sare piper alb Mod de preparare: […]
Pofta buna!