Rizoto
PrinteazaRizoto din: orez, zeama de carne, unt, cascaval, sos de rosii, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 ceşti orez
- 4 ceşti zeamă de carne sau apa
- 100 g unt
- 2 linguri caşcaval sau parmezan ras
- 2 linguri sos de roşii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Punem o bucată de unt într-o cratiţă la foc, adăugăm orezul spălat şi îl amestecăm pe plită.
Apoi turnăm apă clocotită sau zeamă de carne. Dăm sare şi piper. Cînd orezul clocoteşte, îl punem în cuptor, acoperit, 20 minute.
Presărăm caşcaval ras, turnăm sos de roşii bine legat, amestecăm uşor orezul cu o lopăţică, dăm din nou la cuptor, fără capac, 4-5 minute.
Scoatem şi aşezăm orezul într-o formă de rizoto, apoi îl răsturnăm într-o farfurie rotundă şi îl servim.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- rizoto
Sa le fac niste orez copiilor.