Risotto alla Milanese: O Călătorie Culinară de la Istorie la Farfurie. Risotto alla Milanese, un preparat emblematic al bucătăriei italiene, își are rădăcinile în orașul Milano. Această delicatesă se remarcă prin nuanțele sale de galben-auriu și aroma unică, conferite de utilizarea șofranului. Originea și Evoluția Risotto alla Milanese Risotto alla Milanese are origini ce datează […]
Rizotto cremos cu branza
PrinteazaRizotto cremos cu branza din: ceapa, ulei de masline, orez, cimbru, vin, concentrat, branza de burduf, parmezan, spanac si branza de capra.
- 1 ceapa, tocata marunt
- 1-2 linguri ulei de masline
- 300 g orez cu bobul lung
- cateva ramurele de cimbru
- 200 ml vin alb
- 1 l concentrat vegetal fierbinte
- 150 g branza de burduf, maruntita
- 25 g parmezan, ras
- 200 g spanac din conserva, scurs si tocat
- 100g branza de capra, taiata felii
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 4/180°C. Intr-o tigaie, caleste ceapa in ulei cca 10 min.
Adauga orezul si cimbrul si caleste timp de 2 min, apoi adauga vinul si lasa sa fiarba cca 2 min.
Pune amestecul intr-un vas termorezistent, adauga concentratul, amesteca bine, apoi acopera cu folie si coace la cuptor 20 min.
Scoate folia si mai coace neacoperit inca 2-3 min, pana ce toata supa este aproape complet absorbita, iar orezul are consistenta „al dente“. Asezoneaza cu piper negru.
Adauga gorgonzola, parmezanul si spanacul. Aranjeaza feliile de branza de capra deasupra si mai coace inca 5 min, pana se umfla orezul si se rumeneste deasupra.
Serveste cu salata verde.
Rizotto cremos cu branza
Pofta buna!
poate iti place si:
Risotto alla Milanese: O Călătorie Culinară de la Istorie la Farfurie
Pofta buna!
Vreau si eu rizotto din asta
imi place mult orezul, ma bucur ca am mai descoperit o reteta interesanta de pregatit