Roastbeef cu busuioc si garnitura de rosii si ardei
PrinteazaO reteta delicioasa de Roastbeef cu busuioc şi garnitură de roşii şi ardei din: roastbeef, busuioc, rosii, ardei grasi galbeni, ardei gras rosu, ceapa, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper.
- 800 g roastbeef
- 4 fire busuioc
- 2 roşii
- 1 ardei graşi galbeni
- 1 ardei gras roşu
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriţă suc de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 160 °C. Carnea se sărează şi se piperează; se prăjeşte de jur-împrejur. Se coace în cuptor 45-60 min. (temperatura în centrul fripturii: 55-60 °C).
Busuiocul se toacă. Se decojesc roşiile, se taie sferturi, se curăţă de seminţe. Se taie cuburi ardeii. Ceapa şi usturoiul tocate se călesc în ulei. Se adaugă legumele; se călesc puţin împreună. Se toarnă 2 linguri apă şi se lasă să fiarbă la foc moale 10 min.
Se adaugă în sos 1/2 din cantitatea de busuioc tocat, sare, suc de lămâie. Se presară restul de busuioc pe friptură, se taie felii; se serveşte cu legume.
Roastbeef cu busuioc si garnitura de rosii si ardei
Poftă bună!