Roata cu prune

Printeaza

Roata cu prune din: faina, zahar, zahar vanilat, sare, praf de copt, unt, oua, prune, lapte, smantana si budinca de vanilie.

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 175 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf sare
  • 1 vârf de cuţit praf de copt
  • 180 g unt
  • 4 ouă
  • 750 g prune roşii
  • 250 ml lapte
  • 250 g smântână dulce
  • 1-1/2 plic praf de budincă de vanilie

 

Mod de preparare:

Roata cu prune: Se frământă un aluat din făină, 75 g zahăr tos, zahăr vanilat, sare, praf de copt, 120 g unt tăiat cuburi şi 1 ou.

Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider cca 30 de minute. Se unge o formă de tort (0, 26 cm) şi se îm­bracă în aluat; se ridică o margine înaltă.

Se încinge cuptorul la 180°C.

Se spală prunele şi se taie jumătăţi; se scot sâmburii şi se aşază prunele pe blat, în picioare. Se pun deoparte 3 linguri de lapte. Restul de lapte se dă în clocot cu smântână, 60 g unt şi 100 g zahăr.

Se bat cele 3 linguri de lapte puse deoparte cu 3 ouă şi praf de budincă; se dau în clo­cot.

Glazura fluidă obţinută se toarnă peste prune şi se coace prăjitura la cuptor cca 1 oră.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.