Roata cu prune
PrinteazaRoata cu prune din: faina, zahar, zahar vanilat, sare, praf de copt, unt, oua, prune, lapte, smantana si budinca de vanilie.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 175 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 praf sare
- 1 vârf de cuţit praf de copt
- 180 g unt
- 4 ouă
- 750 g prune roşii
- 250 ml lapte
- 250 g smântână dulce
- 1-1/2 plic praf de budincă de vanilie
Mod de preparare:
Roata cu prune: Se frământă un aluat din făină, 75 g zahăr tos, zahăr vanilat, sare, praf de copt, 120 g unt tăiat cuburi şi 1 ou.
Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider cca 30 de minute. Se unge o formă de tort (0, 26 cm) şi se îmbracă în aluat; se ridică o margine înaltă.
Se încinge cuptorul la 180°C.
Se spală prunele şi se taie jumătăţi; se scot sâmburii şi se aşază prunele pe blat, în picioare. Se pun deoparte 3 linguri de lapte. Restul de lapte se dă în clocot cu smântână, 60 g unt şi 100 g zahăr.
Se bat cele 3 linguri de lapte puse deoparte cu 3 ouă şi praf de budincă; se dau în clocot.
Glazura fluidă obţinută se toarnă peste prune şi se coace prăjitura la cuptor cca 1 oră.
Pofta buna!