Rollmops
PrinteazaSpecia de peste care se consuma cel mai mult in partea de nord a Europei este heringul; de aceea el sta la baza a numeroase preparate, cele mai importante fiind rollmops. Denumirea vine din limba germana, dar sensul este destul de ciudat; s-ar putea traduce prin catel incolacit.
Partea a doua a sintagmei este mai clara, intrucat pestele dezosat se infasoara in jurul unei bucati de castravete murat si apoi se marineaza in otet. Se poate adauga si ceapa tocata si capere.
Heringul marinat se serveste ca aperitiv si in Peninsula Scandinava si in tarile baltice, dar traditia acestor rulouri este specifica Germaniei si Danemarcei.
Carnea de hering este destul detare si se preteaza si la marinate dulci-acre, in sos tomat si in sos de mustar, aroma sa puternica dominandu-le pe deplin pe celelalte.
In cadrul unui bufet rece, rollmops se servesc de obicei infepate cu o scobitoare. Pe post de aperitiv, pot fi insotite de un sos cremos acrisor sau de o salata de cartofi.
Rollmops
Pofta buna!