Romburi de pizza cu dovleac şi fructe uscate
Printeazao reteta de romburi de pizza cu dovleac si fructe uscate din: gris, faina alba, drojdie, apa, ulei de masline extravirgin, dovleac, unt, frunze de salvie, caise uscate, stafide, rbanza brie si sare.
pentru aluat:
- 150 g gris
- 100 g faină albă
- 15 g drojdie
- 150 ml apă
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
pentru topping:
- 300 g dovleac
- 30 g unt
- 3 frunze de salvie
- 50 g caise uscate
- 20 g stafide
- 70 g brânză Brie
- sare
Mod de preparare:
Intr-un vas încăpător pune apa călduţă şi drojdia şi amestecă până când aceasta se dizolvă. Toarnă grisul, faina şi uleiul de măsline. Frământă până când obţii un aluat neted şi moale. Acoperă aluatul cu o folie alimentară şi lasă-1 să dospească într-un loc călduţ 45 de minute.
Taie dovleacul în cuburi. Topeşte untul într-o tigaie până când formează spumă deasupra, apoi adaugă dovleacul. Pune puţină sare şi fierbe-1 5-7 minute.
Toacă stafidele şi caisele în bucăţele. Taie frunzele de salvie în fâşii subţiri. Pune aluatul pe planşetă şi întinde-1 cu sucitorul într-o foaie cu grosimea de Vi cm. Taie aluatul în romburi cu latura de circa 5 cm.
Aşază romburile de aluat pe o tavă unsă cu unt. Pune pe ele dovleacul şi presară caisele, stafidele şi salvia. Pune pe fiecare romb, deasupra umpluturii, câte o feliuţă de Brie. Bagă tava în cuptorul încălzit la 180° C şi coace timp de 10-15 minute. Scoate romburile de pe tavă si serveste-le cât sunt calde.
Romburi de pizza cu dovleac şi fructe uscate
Poftă bună!