Romburi din carne tocată
PrinteazaRomburi din carne tocată
Ingrediente:
- 500 g carne tocată de vită
- 500 g carne tocată de porc
- 2 cepe mari
- 4 cartofi
- 2 ouă
- 2 chifle
- 1 cană cu lapte
- 2 linguri muştar
- 1 cană cu supă de carne sau apă
- 1 ou pentru uns
- 3 linguri smântână
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- oregano
- boia dulce
- ulei pentru uns tava
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi o toci mărunt, înmoi chiflele în lapte şi le presezi bine. Cureţi cartofii, îi dai pe răzătoarea mică, apoi îi presezi să se scurgă zeama, iar verdeaţa o tai mărunt.
Amesteci carnea tocată cu chiflele, cartofii, ceapa, verdeaţa, 2 linguri smântână şi supa de carne.
Adaugi muştarul şi ouăle şi condimentezi după gust.
Ungi o tavă cu ulei, o tapetezi cu pesmet, întinzi compoziţia de carne, torni oul amestecat cu smântână şi coci timp de 40-50 de minute.
După ce s-a copt, o laşi să se răcească, apoi o tai romburi, o aşezi pe un platou şi o ornezi cu felii de roşii şi verdeaţă.
Romburi din carne tocată
Poftă bună!