Romburi cu rubarbă

Printeaza

Romburi cu rubarba din: lapte, faina, drojdie, zahar, migdale, coaja de lamaie, unt, rubarba, branza de vaci, smantana, amidon, zahar, migdale, oua si scortisoara.

Ingrediente:

Pentru blat dospit:

  • 50 ml lapte
  • 400 g făină
  • • 25 g drojdie
  • 80 g zahăr
  • 100 g migdale măcinate
  • 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
  • 80 g unt moale

Pentru umplutură:

  • 1 kg rubarbă (revent)
  • 300 g brânză de vaci
  • 200 ml smân­tână dulce
  • 2 linguri amidon
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 50 g migdale pisate
  • 30 g coajă de lămâie glasată şi tocată
  • 1 vârf de cuţit scorţişoară

Fulgi crocanţi:

  • 300 g făină
  • 200 g zahăr
  • 200 g unt rece

 

Mod de preparare:

aşază făina într-un cas­tron şi se face o gropiţă la mij­loc. aşază înăuntru drojdie zdrobită, amestecând-o cu 1 linguriţă zahăr, 150 ml lapte cald şi puţină făină de pe mar­gini.

acoperă şi se lasă să crească la căldură, 15 min. adaugă lapte, zahăr, migdale­le, coaja de lămâie rasă, sarea şi untul topit; se frământă cu mixerul; se acoperă şi se lasă să crească la căldură, 30 min.

spală tijele de revent, se curăţă, se decojesc şi se taie bucăţi de 2 cm. Se aşază într-o sită şi se opăresc cu apă clo­cotită; se lasă să se scurgă.

încinge cuptorul la 180 °C. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt.

întinde o foaie de aluat, se aşază în tavă şi se ridică o margine înaltă de 3  cm.

înţeapă în mai multe locuri cu furculiţa.

ameste­că brânza de vaci, smântână, ouăle, amidonul, zahărul, mig­dalele, coaja de lămâie confia­tă şi scorţişoara. Se repartizează pe blat şi se presară bucăţele de revent.

Se pregătesc fulgii crocanţi: cu vârfurile degetelor se ames­tecă făina cu zahăr şi unt rece şi se presară pe prăjitură.

coace la cuptor 35 min.

Romburi cu rubarbă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.