Romburi cu rubarbă
PrinteazaRomburi cu rubarba din: lapte, faina, drojdie, zahar, migdale, coaja de lamaie, unt, rubarba, branza de vaci, smantana, amidon, zahar, migdale, oua si scortisoara.
Ingrediente:
Pentru blat dospit:
- 50 ml lapte
- 400 g făină
- • 25 g drojdie
- 80 g zahăr
- 100 g migdale măcinate
- 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
- 80 g unt moale
Pentru umplutură:
- 1 kg rubarbă (revent)
- 300 g brânză de vaci
- 200 ml smântână dulce
- 2 linguri amidon
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 50 g migdale pisate
- 30 g coajă de lămâie glasată şi tocată
- 1 vârf de cuţit scorţişoară
Fulgi crocanţi:
- 300 g făină
- 200 g zahăr
- 200 g unt rece
Mod de preparare:
aşază făina într-un castron şi se face o gropiţă la mijloc. aşază înăuntru drojdie zdrobită, amestecând-o cu 1 linguriţă zahăr, 150 ml lapte cald şi puţină făină de pe margini.
acoperă şi se lasă să crească la căldură, 15 min. adaugă lapte, zahăr, migdalele, coaja de lămâie rasă, sarea şi untul topit; se frământă cu mixerul; se acoperă şi se lasă să crească la căldură, 30 min.
spală tijele de revent, se curăţă, se decojesc şi se taie bucăţi de 2 cm. Se aşază într-o sită şi se opăresc cu apă clocotită; se lasă să se scurgă.
încinge cuptorul la 180 °C. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
întinde o foaie de aluat, se aşază în tavă şi se ridică o margine înaltă de 3 cm.
înţeapă în mai multe locuri cu furculiţa.
amestecă brânza de vaci, smântână, ouăle, amidonul, zahărul, migdalele, coaja de lămâie confiată şi scorţişoara. Se repartizează pe blat şi se presară bucăţele de revent.
Se pregătesc fulgii crocanţi: cu vârfurile degetelor se amestecă făina cu zahăr şi unt rece şi se presară pe prăjitură.
coace la cuptor 35 min.
Romburi cu rubarbă
Pofta buna!