Rondele de calamar cu orez

Printeaza

Rondele de calamar cu orez din: calamar, ceapa, usturoi, capere, vin alb, conserva de rosii, suc de rosii, varza de Bruxelles, orez, ulei de masline, masline creveti, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:

  • un kilogram calamar
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • 30 g capere
  • 250 ml vin alb sec
  • o conservă roşii
  • 100 ml suc de roşii
  • 300 g varză de Bruxelles
  • 100 g orez
  • 100 ml ulei de măsline
  • 150 g măsline
  • 200 g creveţi decorticaţi
  • cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Varza de Bruxelles se curăţă de frunzele veştede, se spală, se taie jumătăţi şi se fierbe în apă cu sare 10-15 minute.

Calamarii se curăţă, se spală, se scurg de apă şi se taie rondele.

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

Se încinge jumătate din ulei într-o cratiţă adâncă, se pun ceapa şi usturoiul, se călesc câteva minute, se adaugă caperele desărate şi se călesc încă trei minute.

Se adaugă inelele de calamar, se amestecă şi se prăjesc cinci minute.

Se toarnă vinul, roşiile din conserve tocate mărunt, sucul de roşii, sare şi piper. Se pune puţină apă, cimbru după gust şi se fierbe totul acoperit cu un capac circa 30 de minute la foc mediu.

Orezul se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune în boluri. Se pume deasupra sosul cu calamari, varza de Bruxelles călită în restul de ulei şi se presară cu cimbru.

 

Rondele de calamar cu orez

Rondele_de_calamar_cu_orez

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.