Rondele de calamar pane

Printeaza

Rondele de calamar pane din: calamar, oua, faina, pesmet, ulei, lamaie, sare, piper.

 

Ingrediente:Rondele de calamar pane

  • 400 g calamar
  • 3 oua
  • 100 g faina
  • 200 g pesmet
  • 200 g ulei
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Tăiaţi calamarulîn rondele, stropiti-le cu zeamă de lămâie, apoi treceţi rondelele prin făină.

Treceţi- le prin ouăle bătute, după care tăvăliţi-le prin pesmet. Treceţi-le din nou prin ouăle bătute şi din nou prin pesmet.

Prăjiţi rondelele astfel preparate în uleiul bine încins, până când se rumenesc bine pe toate părţile.

Serviţi-le calde cu garnitură de sote de legume sotate şi orez.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Retete

Calamar umplut cu legume la gratar

Calamar umplut cu legume la gratar din: calamari, ceapa rosie, ardei gras, dovlecel, usturoi, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, sare, piper, frunze de busuioc. Ingrediente: 4 calamari proaspeți, de mărime medie 1 ceapă roșie mică, tocată fin 1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe mici 1 ardei gras galben, tăiat cubulețe mici 1 dovlecel […]

 

Calamari cu chili la tigaie

Calamari cu chili la tigaie

Calamari cu chili la tigaie din: bacon, calamar, ceapa, morcov, zahar, ceapa verde, ulei, usturoi, ghimbir, pasta de chili, fulgi de chili, sos de soia, ulei de susan, vin de orez, curry, sirop de porumb. Ingrediente: 300gr bacon, maruntit 2 calmari, curățati și tăiati în bucăți 1 ceapa, felii 1 morcov, felii subțiri 1 lingură […]

 

Calamari crocanti cu salata

Calamari crocanti cu salata

Calamari crocanti cu salata din: calmari, boabe de piper, sare de mare, piper negru, condimente, faina de porumb, ulei vegetal, castravete, morcov, ardei rosu, frunze de coriandru, otet de orez, zahar tos si ulei de susan. Ingrediente: 400 g de calmari mici, curăţaţi 1/2 de linguriţă de boabe de piper de Sichuan 1 linguriţă de […]

 

Salata de calamar cu sos

Salata de calamar cu sos

Salata de calamar cu sos din: calamari, ardei, smantana, usturoi, mere, ghimbir, lamai, sos de soia, miere, ulei, sare, piper. Ingrediente: 6-8 calamari 100 ml smîntînă un ardei iute doi căţei de usturoi două mere ghimbir ras două lămîi 100 ml apă sos de soia două linguri de miere 4 linguri de ulei de măsline […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.